Praktijknieuws – Huisartsenpraktijk in de Wijk – De Lier
Header afbeelding
Huisartsenpraktijk in de Wijk
Koningin Julianalaan 3 2678 ED
De Lier

Praktijknieuws

Vakanties huisartsen 2024

Dokter Dupuis:  Dokter Fens: Dokter Jongbloed:
15 juli t/m 2 aug 5 t/m 23 aug 29 juli t/m 2 aug
25 t/m 27 sept

Huisarts in opleiding

Onze huisartsenpraktijk is een opleidingspraktijk voor huisartsen.

Om huisarts te worden moet een dokter een opleidingsprogramma van 3 jaar doorlopen. Daarin wordt zij/hij getraind in de specifieke vaardigheden van het huisartsen vak. De huisarts in opleiding verblijft een jaar bij ons in de praktijk. Huisartsen in opleiding zijn afgestudeerde en bevoegde artsen.

U kunt dus behandeld worden door de huisarts in opleiding. In principe wordt u gevraagd worden of u dat goed vindt. In uitzonderingssituaties, spoedgevallen of bij afwezigheid van een van de huisartsen kan het voorkomen dat u geen keus heeft.

Voor u als patiënt zijn er duidelijke voordelen aan deze opleidingssituatie. De huisarts in opleiding heeft meer spreekuurtijd. Daarnaast worden alle consulten en visites van de huisarts in opleiding met de eigen huisarts nabesproken en geanalyseerd. Er “kijken” dus twee dokters naar uw probleem. Op de lange termijn helpt u mee aan het zorgen voor goede huisartsen in de toekomst.

De huisarts in opleiding kan u vragen of een consult opgenomen mag worden. Deze opnames worden gebruikt voor onderwijsdoeleinden. Het spreekt voor zich dat het u vrij staat een dergelijk verzoek af te wijzen en dat er met beeldmateriaal vertrouwelijk wordt omgegaan.

Tot augustus 2024 zal dokter Inge Verbeek werkzaam zijn in onze praktijk.

 

Spreekuren

LET OP: er is geen inloopspreekuur meer!
Alle afspraken dienen uitsluitend telefonisch of online via MijnGezondheid.net (zie ”online regelen” op de homepage) te worden aangevraagd.
5-minuten spreekuur tussen 08.00 – 09.00 uur. (Alleen op afspraak!)
Dit spreekuur is bedoeld voor één eenvoudige vraag, zoals bijvoorbeeld keelpijn, het beoordelen van een moedervlek.
De assistenten kunnen aangeven of uw klacht geschikt is voor dit spreekuur. Heeft u meer tijd nodig? Dan kunt u een afspraak maken voor het reguliere spreekuur van de huisarts.
Overige spreekuren zijn op afspraak.